PARCURI FOTOVOLTAICE = PROFIT DIN ENERGIE SOLARA

Romania Harta Radiatiei Solare. Panouri Solare

Radiatia Solara este folosita in parcuri fotovoltaice

Soarele emite in mod continuu cantitati uriase de energie. O parte din aceasta radiatie ajunge pe Pamant. Cantitatea de energie ce ajunge pe Pamant intr-o zi este mai mare decat intregul consum al Pamantului pe durata unui an intreg. Totusi, nu toata energie Soarelui ajunge pe solul Pamantului. O parte este absorbita de atmosfera sau reflectata inapoi in spatiu.

Intensitatea luminii ce ajunge pe Pamant variaza in functie de perioada zilei, locatia si conditiile meteorologice. Radiatia solara ce ajunge pe Pamant se masoara in Wh/m2 pe zi sau KWh/m2 pe an. Pentru a simplifica calculele si a avea o baza comuna de calcul, s-a decis ca standard o putere de 1000Wh/m2 timp de o ora pentru o zi insorita. Aceasta putere se regaseste intr-o zi de vara pe o suprafata de un metru patrat unde Soarele este perpendicular pe aceasta.

Parcurile fotovoltaice folosesc puterea radiatiei solare, transformind-o in energie electrica.

 

Centrale electrice fotovoltaice / solare = Parcuri fotovoltaice / solare

O centrala electrica fotovoltaica = parc fotovoltaic este o centrala electrica care utilizeaza celule fotovoltaice montate si legate in module / panouri fotovoltaice pentru transformind energia solara in energie electrica. Aceste panouri sint legate cu invertere (care transforma curentul continuu venit de la panouri in curent alternativ necesar in reteaua nationala) si apoi prin transformatoare sint conectate si a alimenteaza reteaua electrica nationala, putind ajunge la puteri de zeci si chiar sute de MWp si fiind montate in mod corespunzator pe zeci  si chiar sute de hectare de teren.

Ele sint construite din sute, sau zeci de mii de panouri PV, legate intre ele dupa sisteme standardizate.

Utilizind celule by-pass, trackere solare, invertoare, diferite sisteme de masurare a curentului, transformatoare, sisteme de intrerupere, sisteme de actionare mecanica, sisteme de legare la retea etc,  toate fiind  monitorizate si actionate pentru a obtine performante maxime in conditiile date, parcurile fotovoltaice devin liferanti de energie electrica “verde” foarte performanti si foarte rentabili economic si ecologic.

 

Cum puteti sa faceti bani din Radiatia Solara/Parcuri Fotovoltaice

Cu ajutorul parcurilor fotovoltaice putem sa transformam radiatia solara din energie in bani.

Pentru mai multe informatii accesati sectiunea Calcul economic – exemplu Centrala Photo-Voltaica de 1 MWp.
Avem in portofolio deja mai multe proiecte de parcuri fotovoltaice.

Harta cu locatiile unora dintre proiectele parcurilor fotovoltaice se gaseste in sectiunea Proiecte.